Stitches for charity

Deze nieuwe pagina is er gekomen doorheen mijn persoonlijke ervaringen met het coronatijdperk.

Het leek voor mij een vanzelfsprekendheid dat ik mijn steentje wou proberen bij te dragen door mijn tools,

beschikbare materialen en creatieve skills in te zetten voor het goede doel vanuit het motto Stitches for Charity.

"Fly with your imagination"-Totebag

juni - juli 2020


Eind mei kreeg ik de vraag om een totebag op maat te maken: in het geel, met de quote 'Fly with your imagination' en een vogel op. En dit bleek niet zonder reden  te zijn: Geel was de lievelingskleur van Alicia,  ‘Fly with your imagination’ is haar quote en de vogel is haar symbool voor vrijheid.


Alicia is een prachtige jonge meid die na amper 18 lentes op 12 juni 2016 stierf na een lange strijd tegen kanker maar haar vrienden en familie houden haar herinnering nog heel sterk in eer via de facebookpagina's Project team Alicia en Handmade with love for Alice.


Haar verhaal raakte me meteen en heel erg waardoor ik bij bijkomende bestellingen voor deze specifieke totebag de 2 goede doelen wou steunen die Alicia nauw aan het hart lagen en waar het project Team Alicia nog steeds regelmatig geld voor inzamelt: het kinderkankerfonds en Amfora vzw.


Per verkochte totebag ging 5 € naar elk goed doel. De totebags werden slechts in een beperkte oplage gemaakt. Uiteindelijk zijn over een periode van 7 weken 35 totebags besteld geworden en kon € 350 gestort worden voor beide goede doelen! 

Boodschappentas #kooplokaal

mei 2020


Lokaal kopen is altijd een goed idee, maar in corona-tijden nog nét iets meer. Je steunt zo niet alleen je plaatselijke handelaars én de korte keten én dus de planeet 🌎 (!), je vermijdt ook lange rijen aan de grote supermarkt!

Vandaar dat ik met mijn nieuwe creaties een kleine bijdrage wil leveren aan deze missie 🌳🌻


Een stevige 'handmade' boodschappentas met natuurlijke jutestof aan de buitenzijde, een kleurrijke machinegeborduurde tekening erop, zonnig gekleurd gerecycleerd textiel voor de binnenkant en vooral met heel veel liefde in elkaar genaaid. Voor 32 € is zo'n tas van jou en je steunt er ook nog eens 2 goede doelen mee! Per verkochte tas gaat namelijk 10% naar het Kattenadoptiecafé Puss and Books vzw en Contactclowns Talking Stick vzw.


De binnenkant van de tas wordt steeds gemaakt uit een kleurig fleurig tweedehands stofje dus dat kan telkens variëren! Bestellen kan hier.Mondmaskers (deel 2)

april 2020


Omwille van verschillende vragen heb ik opnieuw het maken van mondmaskers opgenomen maar enkel voor familie en vrienden en voor de vrijwilligers van YOT vzw. Nog steeds gratis en voor niets met alle restjes stof die ik voor handen heb. Lintjes had ik niet meer dus zijn een aantal t-shirts gedoneerd geworden voor het goede doel om lintjes van te maken ;-)

Boekenleggers en totebags voor Puss & Books

april 2020


Heel wat organisaties komen door de strenge maar noodzakelijke maatregelen in financiële problemen en zijn afhankelijk van giften om hun werking draaiende te kunnen houden. Zo ook het kattenadoptiecafé Puss & Books dat me nauw aan het hart ligt. Enerzijds heb ik zelf een superlieve poes via hen geadopteerd en anderzijds zijn we bijna buren. Als klein steuntje in de rug heb ik daarom een 18-tal geborduurde boekenleggers en 2 totebags gemaakt en geschonken. Deze zijn te koop via de webshop van Puss and Books.

Echt echt bedankt!

maart 2020


Toen Symposion een aantal gratis te downloaden posters publiceerde,

ontstond bij mij meteen de idee om zo'n ontwerp om te zetten tot een groot canvasspandoek met appliqué-letters. Het resultaat is uiteindelijk aan de toren van de Magdalenakerk komen te hangen om iedereen die in de frontlinie aan het werk is, een hart onder de riem te steken.


Mondmaskers                                          maart 2020


Toen half maart de coronacrisis uitbrak bleek meteen een grote dringende

vraag voor mondmaskers. Samen met mijn vriendin Sam en ook met de hulp

van onze lieve onderburen zijn we meteen op de kar gesprongen om mondmaskers te maken. We hebben uiteindelijk over de 300 zelfgemaakte mondmaskers kunnen uitdelen aan voorzieningen die door de mazen van het net vielen voor de eerste officiële verdeling van mondmaskers vanuit de overheid.

Stitches and Poetry

8000 BruggeAnn Benoot

© 2020 Copyright Stitches & Poetry. All Rights Reserved.

Deze website lust graag cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteer je het cookie-monster.

Accepteren