Freeform crochet art
Schildpad_AnnBenoot_2015_vrij_vierkant
Lion_AnnBenoot_201601_vrij_vierkant
Eekhoorn_122015_AnnBenoot_vrij_vierkant
Uil_AnnBenoot_1608_vrij_vierkant
Fox_AnnBenoot_201606_vrij_vierkant
2_Pauw_AnnBenoot_2015_vrij_vierkant

FREEFORM CROCHET ART               2015 -2017


Doorheen mijn brei- en haakhobby heb ik mijn eigen creatieve stem gezocht en gevonden in het maken van freeform gehaakte dieren geïnspireerd op Zentangle-tekeningen. Een mond vol :-) Ik gebruikte de taal van freeform crochet in mijn eigen woorden om inspirerende zentangle-tekeningen van dieren te vertalen in een textielverhaal. Freeform haakwerk is als schilderen - de haak is een borstel en het garen een verf. Het resultaat kan abstract of realistisch zijn. Freeform is een origineel ontwerp, geen reproductie van een patroon van iemand anders. Het resultaat is een kunstwerk als geen ander. Bovendien heeft elke krachtdier zijn betekenis en zijn verhaal, en daarom is de gehaakte versie meer dan alleen een schilderij van een dier. Gehecht op canvas werd het een stuk textielkunst.


Nadat een werk klaar was, koos ik intuïtief en blindelings welk dier ik vervolgens ging maken, en was het dus elke keer een aangename verrassing.


Ik heb in deze collectie 24 dieren gemaakt die uiteindelijk allemaal verspreid over de wereld geadopteerd werden. De volledige collectie en hun bijhorend verhaal kan je nalezen op crochet art by Ann Benoot. De site is wel in het Engels omdat dit hoofdstuk ook een heel groot internationaal publiek aansprak


Dit creatief hoofdstuk ligt me nog steeds na aan het hart, dus ik sluit niet uit dat hier ook nog een vervolg aan wordt gebreid, gehaakt of geborduurd ;-)