Mijn verhaal

Foto Iris Benoot

Ann(A) Benoot


• AUTODIDACT • CREATIEF IN HART EN ZIEL •

• MET EEN PASSIE VOOR NATUUR, POËZIE, UPCYCLING EN MOOIE TEXTIELCREATIES •Ik hou ervan om geïnspireerd te worden door talenten die groeien en bloeien,

en wil graag op mijn beurt een bescheiden bron van inspiratie zijn voor anderen. 

Ik leef, werk en creëer naar en met mijn gevoel

waarbij de natuur en de prachtige fauna en flora

vaak mijn bron van inspiratie is.

Het leven is voor mij een voortdurende ontdekkingstocht,

met kleine en grote wonderen en verwonderingen.

En vooral ook heel veel mooie ont-moetingen. 

Mijn creatief verhaal


Ik bewandel graag verschillende wegen, na elkaar of parallel naast elkaar.  Deze site is opgebouwd rond mijn huidig verhaal Stitches and Poetry, maar hieronder vind je een beknopt overzichtje terug van mijn creatieve hoofdstukken tot nu toe.

Croque Creatief  - Des petits points de Couleur et Bonheur             2013 - 2017


In eerste instantie onder de naam 'Croque Creatief' en vervolgens 'Des petits points de Couleur et Bonheur' heb ik een aantal jaar diverse gebreide of gehaakte creaties gemaakt waarmee ik heb deelgenomen aan een aantal kerstmarkten en regionale artisanale markten.

kussens2
brillenmannekes3
brillenmannekes2
brillenmannekes1
theelichtjes
tablethoes2
tablethoes1
potjes2
potjes1
mand 3
mand2
manden
mand1
kussens
Schildpad_AnnBenoot_2015_vrij_vierkant
Lion_AnnBenoot_201601_vrij_vierkant
Eekhoorn_122015_AnnBenoot_vrij_vierkant
Uil_AnnBenoot_1608_vrij_vierkant
Fox_AnnBenoot_201606_vrij_vierkant
2_Pauw_AnnBenoot_2015_vrij_vierkant

FREEFORM CROCHET ART               2015 -2017


Doorheen mijn brei- en haakhobby heb ik mijn eigen creatieve stem gezocht en gevonden in het maken van freeform gehaakte dieren geïnspireerd op Zentangle-tekeningen. Een mond vol :-) Ik gebruikte de taal van freeform crochet in mijn eigen woorden om inspirerende zentangle-tekeningen van dieren te vertalen in een textielverhaal. Freeform haakwerk is als schilderen - de haak is een borstel en het garen een verf. Het resultaat kan abstract of realistisch zijn. Freeform is een origineel ontwerp, geen reproductie van een patroon van iemand anders. Het resultaat is een kunstwerk als geen ander. Bovendien heeft elke krachtdier zijn betekenis en zijn verhaal, en daarom is de gehaakte versie meer dan alleen een schilderij van een dier. Gehecht op canvas werd het een stuk textielkunst.


Nadat een werk klaar was, koos ik intuïtief en blindelings welk dier ik vervolgens ging maken, en was het dus elke keer een aangename verrassing.


Ik heb in deze collectie 24 dieren gemaakt die uiteindelijk allemaal verspreid over de wereld geadopteerd werden. De volledige collectie en hun bijhorend verhaal kan je nalezen op crochet art by Ann Benoot. De site is wel in het Engels omdat dit hoofdstuk ook een heel groot internationaal publiek aansprak


Dit creatief hoofdstuk ligt me nog steeds na aan het hart, dus ik sluit niet uit dat hier ook nog een vervolg aan wordt gebreid, gehaakt of geborduurd ;-)

Week van de amateurkunsten              2012 en 2013


In mijn toenmalige woonplaats Malgedem heb ik 2 jaar na elkaar deelgenomen aan de week van de amateurkunsten met het eerste jaar een collectie van unieke haakcreaties en het tweede jaar een uitgebreid gehaakt koraalrif.


Heb je een vraag of wil je graag een borduurwerk op maat bestellen,

neem gerust contact op via onderstaand formulier.

Ik beantwoord je vraag zo snel mogelijk.